Gourmetten met kerst

Staat gourmetten bij jou op de planning deze kerst? Wij geven jou de lekkerste gourmet tips voor kalfsvlees en andere handige tips om sfeervol te gourmetten.

Gourmetten deze kerst

Bijna iedereen heeft al weleens gegourmet met kerst. Gezellig met elkaar, samen tafelen. De pannetjes staan te pruttelen. Er wordt gepraat, gelachen en gebakken. Wij hebben een aantal tips om het gourmetten met elkaar nog leuker te maken.

Een leuk aangeklede tafel

Naast sfeervol gourmetten is het natuurlijk extra leuk als je de tafel leuk aankleedt. Maak gebruik van gouden bestek, steek kaarsjes aan of decoreer het bord met een servetje voorzien van een eucalyptus tak.

 

Gourmetten met kalfsvlees

Kalfsvlees is lekker veelzijdig. Je kunt verschillende stukken kalfsvlees gebruiken tijdens het gourmetten. Als je ze op verschillende manieren marineert en bereidt dan kun je eindeloos variëren.

Tips kalfsvlees bij gourmetten

Tip 1: Let op dat je het kalfsvlees op tijd uit de koelkast haalt, zodat het op kamertemperatuur kan komen. 
Tip 2: Van nature heeft kalfsvlees een fijne eigen smaak. Dit wil je niet al te veel kruiden. Wil je toch een andere smaak toevoegen kies dan voor pure smaken als: tijm, rozemarijn en knoflook. Dit gaat goed samen met kalfsvlees.
Tip 3: Kies je altijd voor paprika en champignons tijdens het gourmetten? Kies dan voor de verandering eens voor gegrilde paprika of oesterzwammen. Deze zijn zó lekker met kalfsvlees.

Andere plannen dan gourmetten deze kerst?

Veel mensen kiezn er voor om niet te gourmetten met kerst in verband met nare geurtjes in huis. Je kunt ook gezellig tafelen met zijn allen door bijvoorbeeld te kiezen voor een ovengebraad recept of de sous vide bereidingstechniek. Beide bereidingen zorgen voor weinig stress tijdens de feestdagen. Of bekijk onze andere kerst recepten met kalfsvlees.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.