Deze kalfsachtermuis steaks met spinazie en courgette is een perfect gerecht voor een snelle en smaakvolle maaltijd. De malse kalfsachtermuis steaks worden gebakken tot perfectie en geserveerd met een bedje van romige spinazie en gegrilde courgette. De combinatie van smaken en texturen is onweerstaanbaar!
Kalfsachtermuis steaks met spinazie en courgette
Deze kalfsachtermuis steaks met spinazie en courgette is een perfect gerecht voor een snelle en smaakvolle maaltijd. De malse kalfsachtermuis steaks worden gebakken tot perfectie en geserveerd met een bedje van romige spinazie en gegrilde courgette. De combinatie van smaken en texturen is onweerstaanbaar!
Totale tijd 1 uur uur
Ingrediënten
- 4 stuks 2-3 cm kalfsachtermuis steaks
- 1 groene courgette
- 1 gele courgette
- 500 gr gewassen spinazie
- 2 tenen knoflook gesneden
- 1 kleine ui gepeld en gehakt
- Olijfolie
- 5 aardappels met rode schil in parten
- 50 gr boter
- Peper en zout
- Tuinkers
Instructies
- Haal het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Bak de achtermuis aan elke kant 2 minuten in boter en zet ze ongeveer 10 minuten op 150°C in de oven, laat 5 minuten rusten. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de courgettes in dunne plakken van 2-3 mm en bak ze op laag vuur in wat olijfolie zonder dat ze bruin worden.
- Bak de aardappelpartjes tot ze gaar zijn en breng ze op smaak.
- Verhit wat boter in een pan en bak de gehakte ui en knoflook 1 minuut lang, voeg de spinazie toe en bak nog een paar minuten. Laat in een zeef uitlekken. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de courgette in een rondje op het bord, leg de spinazie in het midden en serveer de biefstuk er bovenop. Maak af met aardappelen en verse tuinkers.
Trefwoord kalfsachtermuis steak
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!