Kalfsblanquette / groene groenten / peterselie­aardappelen

Deze kalfsblanquette met groene groenten en peterselie-aardappelen is een echte klassieker die perfect is voor een familiediner of een speciale gelegenheid. De malse kalfsvleesstukjes worden gesmoord in een romige saus met verse groenten, perfect gecombineerd met zachte peterselie-aardappelen. Een ware smaakexplosie die comfort en smaak combineert!

Kalfsblanquette / groene groenten / peterselie­aardappelen

Deze kalfsblanquette met groene groenten en peterselie-aardappelen is een echte klassieker die perfect is voor een familiediner of een speciale gelegenheid. De malse kalfsvleesstukjes worden gesmoord in een romige saus met verse groenten, perfect gecombineerd met zachte peterselie-aardappelen. Een ware smaakexplosie die comfort en smaak combineert!
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 2 kg in blokjes voor stoverij kalfssukade (of staartstuk/picanha
  • 1 l groentebouillon
  • tijm
  • laurier
  • 1 l kookroom
  • 200 g zure room
  • 50 g aardappelzetmeel
  • xanthana
  • 250 g echte boter
  • diverse groene groenten
  • bladerdeegkoekjes
  • aardappels
  • gehakte peterselie

Instructies
 

  • Snijd het kalfsvlees in gelijke blokje en was in gezouten water. Breng vervolgens in koud water aan de kook. Giet zodra het kookt af en spoel de blokjes terug met koud water. Verwarm terug met de groentebouillon, tijm en laurier, peper en zout. Laat sudderen tot het vlees gaar is.
  • Haal het vlees uit de bouillon en zeef. Voeg room en een beetje xantana toe, mix zodra het kookt met een staafmixer, voeg de boter en zure room met het aardappelzetmeel toe. Laat de massa nog eens doorkoken en breng op smaak. Leg het vlees terug in de saus.
  • Maak de groenten naar keuze schoon, kook beetgaar en haal even door de boter. Kook de aardappelen gaar, bak ze even en werk af met peterselie en de bladerdeegkoekjes.
Trefwoord kalfspicanha, kalfssukade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven