Kalfshaas, “Chateau Briand” met geroosterde groenten

Deze kalfshaas “Chateau Briand” met geroosterde groenten is een waar culinair hoogstandje. De malse kalfshaas wordt omhuld met een smaakvolle “Chateau Briand”-saus en gegaard tot perfectie. De geroosterde groenten zorgen voor een frisse en gezonde touch. Een complete maaltijd die perfect is voor een speciale gelegenheid of een romantisch diner.

Kalfshaas, “Chateau Briand” met geroosterde groenten

Deze kalfshaas "Chateau Briand" met geroosterde groenten is een waar culinair hoogstandje. De malse kalfshaas wordt omhuld met een smaakvolle "Chateau Briand"-saus en gegaard tot perfectie. De geroosterde groenten zorgen voor een frisse en gezonde touch. Een complete maaltijd die perfect is voor een speciale gelegenheid of een romantisch diner.
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 hele 600-800 gr kalfshaas
  • 200 gr gewassen kleine aardappelen
  • 150 gr venkel gewassen en gesneden
  • 150 gr gewassen kleine wortels
  • 150 gr ui gepeld en gesneden
  • 150 gr paprika gewassen en gesneden
  • 2 tenen knoflook gesneden
  • Olijfolie
  • Jus
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Haal de haas een uur voor de bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Bak de haas in de boter tot het een mooie kleur heeft en leg op een bakplaat. Maal er verse zwarte peper overheen en zet ongeveer 20-30 minuten in de oven op 80°C tot het een kerntemperatuur van 48-54°C heeft.
  • Rooster de groenten en de aardappelen met knoflook, wat olijfolie, peper, zout en kruiden naar smaak in de oven op 180°C voor ongeveer 20 minuten.
  • Snijd de haas in plakken en serveer met de groenten en jus naar keuze.
Trefwoord kalfshaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven