Kalfspicanha met gebakken Chili aardappels

Deze kalfspicanha met gebakken chili aardappels is een perfecte combinatie van mals vlees, pittige aardappels en frisse groenten. De kalfspicanha, afkomstig van de staart van de kalf, is een mager stuk vlees met een intense smaak. De gebakken chili aardappels zorgen voor een pittige twist en de frisse groenten brengen balans in het gerecht. Ideaal voor een stevige maaltijd op een doordeweekse dag of een gezellige barbecue.

Kalfspicanha met gebakken Chili aardappels

Deze kalfspicanha met gebakken chili aardappels is een perfecte combinatie van mals vlees, pittige aardappels en frisse groenten. De kalfspicanha, afkomstig van de staart van de kalf, is een mager stuk vlees met een intense smaak. De gebakken chili aardappels zorgen voor een pittige twist en de frisse groenten brengen balans in het gerecht. Ideaal voor een stevige maaltijd op een doordeweekse dag of een gezellige barbecue.
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 stuk 800 gram – 1 kg Kalfspicanha
  • Eiken chunk of houtsnippers
  • Favoriete barbecue rub een beetje stevige smaak mag wel
  • Gebakken chili aardappels
  • 6 middelgrote kruimige aardappels
  • Gietijzeren pan
  • Goede klont ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • Zeezout

Instructies
 

  • Steek je barbecue aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding tussen de 110 – 120° C.
  • Kook de aardappels met schil 15 tot 18 minuten, afhankelijk van de grootte. De aardappels moeten nog niet gaar zijn. Laat de aardappels iets afkoelen, snijdt in stukken en laat verder afkoelen.
  • Hak de tenen knoflook fijn en zet apart.
  • Haal de kalfspicanha uit de verpakking, dep deze droog en snijdt met een scherp mes eventuele vliezen en losse stukjes van het vlees. Vlak voordat je de picanha op de barbecue legt strooi je een mooie laag van jouw favoriete rub op de buitenkant van het vlees, behalve op het vetlaagje. Op het vetlaagje strooi je wat zeezout. Doe dit niet eerder dan 10 minuten voordat het vlees de barbecue op gaat, omdat de rub anders vocht uit het vlees zal trekken.
  • Kalfspicanha
  • Wanneer de barbecue stabiel op temperatuur is leg je het rookhout in de gloeiende kern van jouw houtskool of briketten en plaats je de kalfspicanha indirect op het rooster. De picanha laat je liggen totdat deze een kerntemperatuur heeft van 46°C. Heeft de picanha deze temperatuur bereikt? Haal deze van de barbecue en dek af met aluminiumfolie. De barbecue richt je vervolgens in voor een directe bereiding op 220°C en plaats de gietijzeren pan direct op het rooster om op te warmen voor de aardappels.
  • Grill de picanha boven directe hitte totdat deze een kerntemperatuur van 52°C bereikt. Keer het vlees regelmatig en let op dat deze niet verbrand. Haal de picanha vervolgens van de barbecue en laat losjes onder aluminiumfolie rusten totdat de chili aardappels klaar zijn. Pak het vlees niet strak in omdat deze dan door zal garen.
  • Snijdt de kalfspicanha tegen de draad in plakken en leg deze op een plank of borden. Serveer de gebakken chili aardappels erbij.
  • Gebakken chili aardappels
  • Voeg terwijl de gietijzeren pan opwarmt de roomboter en zonnebloemolie toe en doe de fijngehakte knoflook erbij. De knoflook kan dan in de boter en olie trekken. Roer af en toe door om te zorgen dat de knoflook niet verbrandt. Voeg wanneer de pan heet is de afgekoelde aardappels toe en bak dit zo een 20 tot 30 minuten tot de aardappels krokant zijn. Roer om de paar minuten voorzichtig door, zodat de aardappels niet uit elkaar vallen. Haal de pan van het vuur en bestrooi met chilivlokken en zeezout naar smaak.
  • Bron: Nick3lson
Trefwoord kalfspicanha
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Video

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees smoren Haal de kalfsrollade een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een braadpan

Lees verder
Video

Kalfsvlees koken

Kalfsvlees koken Haal de kalfspoulet 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een kookpan

Lees verder
Scroll naar boven