Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsribeye met zoete aardappel en snijbonen
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks kalfsribeye
500
gr
zoete aardappel geschild en gesneden
400
gr
snijbonen gewassen en dun gesneden
12
dunne plakken rammenas gemarineerd in sushi-azijn
1
dl
crème fraîche
Sap van een ½ citroen
2
tenen
knoflook gesneden
1
kleine ui gehakt
1
eetlepel
honing
50
gr
verse kruiden
2
dl
olijfolie
Peper en zout
Bereidingswijze
Stap 0/6 (0% voltooid)
1
Haal de ribeyes een uur voor de bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
2
Bak de ribeyes 6-8 minuten op middelmatig vuur bruin in boter en breng op smaak.
3
Kook de zoete aardappels met de knoflook tot ze gaar zijn en giet af. Pureer ze met crème fraîche, citroensap en wat boter tot de gewenste consistentie is bereikt en breng op smaak.
4
Kook de bonen met de ui in wat boter, de honing en 2 eetlepels water en breng op smaak.
5
Hak de verse kruiden, meng met een handmixer met de olijfolie tot een egale kruidenolie en breng op smaak met zout.
6
Schep de puree op een bord, leg daar de snijbonen op en uiteindelijk het vlees met opgerolde rammenas en wat kruidenolie.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.