Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Königsbergse balletjes van kalfsvlees met kappertjessaus en zoute aardappelen
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
500
g
kalfsgehakt
1
oudbakken broodje
1
ui
3
ingelegde ansjovisfilets
Paprikapoeder edelzoet
1
l
kalfsbouillon
40
g
boter
40
g
bloem
100
ml
room
2
el
kappertjes
1
el
citroensap
1
snufje
suiker
Zout en witte peper naar smaak
Bereidingswijze
Stap 0/5 (0% voltooid)
1
Kalfsgehakt, in stukjes getrokken broodje, ui, ansjovis en kruiden goed kneden en ballen ter grootte van een golfbal vormen.
2
Kalfsbouillon aan de kook brengen. De kalfsballetjes erin leggen en de hitte verlagen, zodat de vloeistof alleen nog maar suddert. De kalfsballetjes ongeveer 10 minuten gaar laten trekken. Daarna uit de bouillon nemen en afgedekt warm houden.
3
Voor de saus 400 ml kalfsbouillon uit de pan nemen. De boter in een tweede pan laten smelten. Bloem eroverheen strooien en lichtjes bruineren. Geleidelijk de kalfsbouillon tijdens het roeren bijgieten Laten opkoken tot een romige saus ontstaat. De room en de kappertjes onderroeren. Met citroensap, wat zout, peper en suiker op smaak brengen.
4
De Königsbergse balletjes met saus over de borden verdelen en met kappertjes gegarneerd opdienen.
5
Past goed bij zoute aardappelen.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.