Königsbergse balletjes van kalfsvlees met kappertjessaus en zoute aardappelen

Deze Königsbergse balletjes van kalfsvlees met kappertjessaus en zoute aardappelen nemen je mee op een culinaire reis naar Oost-Pruisen. De malse kalfsballetjes worden geserveerd in een romige kappertjessaus, met zoute aardappelen als perfecte aanvulling. De combinatie van smaken en texturen is onweerstaanbaar! Perfect voor een stevige maaltijd op een doordeweekse dag of een gezellig diner met familie of vrienden.

Königsbergse balletjes van kalfsvlees met kappertjessaus en zoute aardappelen

Deze Königsbergse balletjes van kalfsvlees met kappertjessaus en zoute aardappelen nemen je mee op een culinaire reis naar Oost-Pruisen. De malse kalfsballetjes worden geserveerd in een romige kappertjessaus, met zoute aardappelen als perfecte aanvulling. De combinatie van smaken en texturen is onweerstaanbaar! Perfect voor een stevige maaltijd op een doordeweekse dag of een gezellig diner met familie of vrienden.
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 g kalfsgehakt
  • 1 oudbakken broodje geweekt
  • 1 ui gehakt
  • 3 ingelegde ansjovisfilets gehakt
  • Paprikapoeder edelzoet
  • 1 l kalfsbouillon
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 100 ml room
  • 2 el kappertjes
  • 1 el citroensap
  • 1 snufje suiker
  • Zout en witte peper naar smaak

Instructies
 

  • Kalfsgehakt, in stukjes getrokken broodje, ui, ansjovis en kruiden goed kneden en ballen ter grootte van een golfbal vormen.
  • Kalfsbouillon aan de kook brengen. De kalfsballetjes erin leggen en de hitte verlagen, zodat de vloeistof alleen nog maar suddert. De kalfsballetjes ongeveer 10 minuten gaar laten trekken. Daarna uit de bouillon nemen en afgedekt warm houden.
  • Voor de saus 400 ml kalfsbouillon uit de pan nemen. De boter in een tweede pan laten smelten. Bloem eroverheen strooien en lichtjes bruineren. Geleidelijk de kalfsbouillon tijdens het roeren bijgieten Laten opkoken tot een romige saus ontstaat. De room en de kappertjes onderroeren. Met citroensap, wat zout, peper en suiker op smaak brengen.
  • De Königsbergse balletjes met saus over de borden verdelen en met kappertjes gegarneerd opdienen.
  • Past goed bij zoute aardappelen.
Trefwoord kalfsgehakt
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Video

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees smoren Haal de kalfsrollade een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een braadpan

Lees verder
Video

Kalfsvlees koken

Kalfsvlees koken Haal de kalfspoulet 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een kookpan

Lees verder
Scroll naar boven