Kalfsvlees bakken

Laat in een passende pan boter uitbruisen en licht bruinen. Stem het formaat van de pan af op de hoeveelheid vlees die wordt bereid. In een te grote pan verbrandt de boter, in een te kleine pan wordt het vlees niet gelijkmatig gebakken. Schroei het vlees aan weerszijden dicht en temper het vuur. Blijf met het vlees over de bodem van de pan schuiven en keer het regelmatig. Prik echter nooit met een vork in het vlees, maar gebruik een spatel. Bak het vlees tot het vereiste gaartepunt (ca. 5 tot 7 minuten). Neem het vlees vervolgens uit de pan en blus de bakboter eventueel af met water of ander vocht.

Welke pan?

Voor bakken gebruiken we een open pan -een koekepan- met een dunne bodem. Dan is de boter snel heet. Het vlees mag niet tegen de rand liggen, want dan wordt het niet gelijkmatig bereid. Bak daarom grotere porties vlees in twee keer.

Welke vleessoorten?

Bakken doen we met kleinere stukken mals vlees zoals biefstuk, schnitzel en kalfsoester.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.