Kalfsvlees braden

Schroei in een braadpan het vlees in licht gebruinde, uitgebruisde boter aan alle zijden dicht. Voeg vervolgens iets boter toe en temper het vuur. Keer het vlees regelmatig en overgiet het af en toe met braadboter. Plaats bij het braden het deksel van de braadpan goed schuin op de pan. Het vlees kan ook, na het aanbraden, in een braadslede (in de oven) verder gebraden worden. Haal na het braden het vlees uit de braadpan of -slede. Blus de braadboter met water of ander vocht af om eventueel een jus te maken. Laat het vlees circa 10 minuten rusten voordat het wordt aangesneden. Snijd het vlees altijd met een ongekarteld mes. Hierdoor blijven de vleessappen behouden.

Welke pan?

Een braadpan moet een dikke bodem hebben. Die zorgt ervoor dat de hitte van het vuur gelijkmatig verdeeld wordt. Het vlees moet wel de ruimte hebben in de pan en mag niet beklemd tussen de zijwanden liggen. Doet die situatie zich voor, bijvoorbeeld bij een grote rollade, dan kunt u beter uitwijken naar de oven en het vlees in de braadslede leggen of op een rooster boven de braadslede. De braadslede vullen met water en kruiden of bouillon. Dit geeft het vlees extra smaak. Bovendien treedt hierdoor minder gewichtsverlies op.

Welke vleessoorten?

Braden doen we onder andere met gehakt, rollade, fricandeau en kalfsborst.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.