Kalfsvlees grillen (roosteren)

Warm grillapparatuur altijd goed voor (gas, elektra of barbecue). Kruid het vlees, maar zout het niet. Dat maakt de buitenkant vochtig zodat het vlees niet goed kan dichtschroeien en moeilijk een mooie, goudbruine kleur krijgt. Plaats het vlees op het rooster of onder de grill. Het vlees zal eerst 'vastplakken', maar laat later vanzelf los. Keer daarom het vlees niet te vlug. Afhankelijk van de vleessoort wordt de hoogte van het rooster en/of temperatuur en tijdsduur bepaald.

Welke pan?

Er komt geen pan aan te pas, alleen een rooster. Om te voorkomen dat het vlees daaraan vastplakt, kunt u het vlees lichtjes met olie eventueel vermengd met bijpassende kruiden vet insmeren.

Welke vleessoorten?

EntrecĂ´te, biefstuk, kotelet, fricandeau, kalfsborst en rollade, kortom nagenoeg alle soorten kalfsvlees kunnen op de gril of aan het spit. U kunt het allemaal nog extra lekker en mals maken door het vlees tevoren minimaal 4 uur in de koelkast goed afgedekt in de marinade te zetten.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.