Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Pulled kalfsravioli in alfredosaus
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
60 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
500
g
bloem
200
ml
water
1
el
olijfolie
1
tl
zout
1
eierdooier om te bestrijken
Voor de raviolivulling:
300
g
pulled kalfsvlees
1
ui
1
wortel
1
el
boter
50
ml
kalfsbouillon
1
takje rozemarijn
Voor de alfredosaus:
50
g
boter
240
ml
vloeibare room
zout
rode peper van de molen
50
g
vers geraspte parmezaan
Bereidingswijze
Stap 0/6 (0% voltooid)
1
Meng de ingrediënten voor het raviolideeg, behalve het eigeel, met de deeghaak van een handmixer op lage snelheid. Kneed met de hand op een licht bloemig werkoppervlak tot een glad deeg. Wikkel het deeg luchtdicht in vershoudfolie en laat het rusten in de koelkast.
2
Maak ondertussen de groenten voor de vulling schoon en snijd ze in fijne blokjes. Smelt de boter en bak de groenteblokjes erin. Hak het pulled kalfsvlees fijn, voeg het toe en bak het kort. Blus met kalfsbouillon en laat reduceren. De groenten moeten beetgaar zijn. Giet het mengsel door een fijne zeef. Was en droog de rozemarijn en pluk de naaldjes eraf. Hak de rozemarijnnaaldjes zeer fijn en meng ze met het pulled kalfsvlees en de groenten en laat afkoelen. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
3
Rol het deeg met een pastamachine dun uit tot twee lange vellen. Plaats volle theelepels pulled kalfsvlees in het midden van een van de pastabladen, ongeveer vier centimeter uit elkaar. Bestrijk de deegvellen rond de vulling dun met eierdooier. Leg het tweede pastablad vlak op het eerste, druk goed aan rondom elke vulling en snijd de ravioli uit.
4
Verwarm voor de alfredosaus boter in een steelpan, voeg de room toe, breng licht op smaak en breng aan de kook. Zet na het koken de warmte lager en laat al roerend gedurende ongeveer 5 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en roer de parmezaan erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
5
Kook de ravioli in kokend gezouten water. Ze is gaar als ze op het wateroppervlak drijft. Verwijder met een skimmer, laat kort uitlekken en serveer op voorverwarmde platen borden.
6
Leg de alfredosaus ernaast en serveer direct.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.