Zoete aardappel gevuld met schnitzelreepjes

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel
**
bakken

Ingrediënten

  • 400 gram kalfsschnitzel
  • 4 grote zoete aardappels
  • 1 eetlepel 5 kruidenpoeder
  • 3 eetlepel arachideolie
  • 4 takjes koriander
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • 2 sjalotten
  • 100 gram blikje mais
  • 2 theelepels limoensap
  • 1 theelepel bruine suiker
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak
  • Extra aluminiumfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappel en prik gaatjes er rondom in. Wikkel iedere aardappel in aluminiumfolie en leg de aardappels in het midden van oven en gaar het in ongeveer 35 minuten.

Snijd ondertussen de kalfsschnitzels, op de draad, in reepjes. Vermeng de 5 kruidenmix met 2 eetlepels arachideolie en marineer hierin de kalfsvleesreepjes. Haal de blaadjes koriander van de stengels, was het en hak het fijn. Pel de knoflookteentjes en snijd het fijn. Tomaten wassen, verwijder de kroontjes, snijd het in vieren, haal de zaadjes eruit en snijd het tomatenvlees in kleine blokje. Snipper de sjalotjes. Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Alle ingrediënten mengen en voeg het limoensap, de bruine suiker en eventueel zout naar smaak toe. Verhit een koekenpan met anti aanbaklaag, voeg een eetlepel arachideolie toe en bak de kalfsvleesreepjes om en om.

Haal de zoete aardappels uit de oven en aluminiumfolie en snijd de aardappels overdwars door en druk de zijkanten iets in zodat er een kuiltje ontstaat. Schep in het kuiltje de groentemix en schep daarop de kalfsvleesreepjes. Serveer het direct.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.