4
Bovenbil, snijbiet, citroen, kappertjes
0 - 30 minuten
kalfsbovenbil
***
ovengebraad
Culinaire Saisonnier
Ingrediënten
- 700 gram, zonder deksel gevliesd kalfsbovenbil
- 50 g gebakken broodcroûtons
- 30 g kappertjes
- 1 bos snijbiet
- 50 g boter
- olijfolie
- jus de veau
- sereh
- 1 citroen
- zout
- peper
Bereidingswijze
Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Snijd de citroen in segmenten en dan in blokjes. Blancheer de snijbiet 3 minuten in gezouten water. Laat de sereh infuseren met de warme jus de veau.
Breng de bovenbil op smaak met peper en zout, gaar 20 minuten in de oven van 190˚C en laat daarna rusten. Zweet de snijbiet aan in olijfolie en voeg de croûtons en de citroen toe. Dresseer de snijbiet en leg er de plakjes bovenbil op. Garneer het gerecht met de serehsaus en de kappertjes.