4
Bovenbil met speculaasjenever, zwarte sesamemulsie, maanzaadtuiles
> 60 minuten
kalfsbovenbil
***
vers bereid
Culinaire Saisonnier
Ingrediënten
- 400 gram, zonder deksel gevliesd kalfsbovenbil
- 4 el witte balsamicocrème
- 4 el speculaasjenever
- 2 speculaasjes
- 1 sjalot
- bonenkruid
- verbena
- balsamico-vinaigrette
- zwart sesamzaad
- room
- zout
- peper
- kruiden
Voor de tuile:
- 80 g water
- 10 g bloem
- maanzaad
Bereidingswijze
Zet de bovenbil onder vacuüm met de jenever, de balsamicocrème, zout en peper en laat 48 uur marineren. Haal uit de zak, snijd het vlees in kleine blokjes, breng op smaak met geciseleerde sjalotten, gehakt bonenkruid en fijngesneden verbena en reserveer in de koeling. Kook wat room met sesamzaad en mix. Sla wat extra room op en meng met de sesampasta. Meng de ingrediënten, behalve het maanzaad, voor de tuile, bak in een pan en bestrooi telkens met maanzaad.
Creëer een soort millefeuille met het vlees en een beetje zwart sesamzaadcrème en dek af met een tuile. Herhaal dit meerdere keren. Garneer rondom met verbena en balsamicovinaigrette en rasp wat speculaas over het geheel.