Carpaccio, gefrituurde uienolie, gemberazijn en parmezaanse kaas

4
0 - 30 minuten
kalfs dikke lende
***
vers bereid
Culinaire Saissonier

Ingrediënten

  • 400 g kalfs dikke lende
  • 4 dl plantaardig olie
  • 1 Cévènnes ui
  • 25 cl blanke azijn
  • 1/2 gemberwortel
  • 50 g oude parmezaanse kaas
  • affilla cress
  • shiso
  • viooltjes
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Rol het vlees strak in filmfolie en vries in. Pel de ui, snijd in ringen, leg in de koude olie, zet op het vuur en frituur tot de ui mooi goudbruin is. Laat uitlekken op keukenpapier en houd de olie apart. Schil en snijd de gember in mooie stukken en leg in de azijn. Breng aan de kook, haal van het vuur en laat verder trekken.

Snijd het vlees in dunne plakjes, leg deze op het bord en breng op smaak met fleur de sel en peper uit de molen. Emulgeer de olie met de azijn en besmeer het vlees hiermee. Leg wat cress op het vlees en garneer met parmezaan krullen en gefrituurde uiringen. Maak af met de bloemetjes.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.