Kalfsvleesreepjes met wilde kruidensalade en gebakken paddenstoelen

4
30 - 60 minuten
kalfsvleesreepjes
**
bakken

Ingrediƫnten:

  • 600 gram kalfsvleesreepjes
  • 450 gram gemende salade
  • 150 gram gemende paddenstoelen
  • 2 eetlepels eetbare bloemen
  • 2 eetlepels vlokken Parmazaanse kaas
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1/2 eetlepel boter
  • Peper uit de molen
  • Zout naar smaak

Voor de dressing:

  • 6 eetlepels Frambozenazijn
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels druivenpitolie

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen.

Was de salade en slinger het droog. Frambozenazijn, peper, mosterd en honing door elkaar roeren, eventueel zout toevoegen. Vervolgens de olie erdoor roeren.

De paddenstoelen schoon poetsen en in hapklare stukjes snijden. Op smaak brengen met peper. De paddenstoelen in een beetje boter bakken en op smaak brengen.

Verhit een pan met anti aanbaklaag voor op middelmatig vuur. Voeg wat olie toe en bak de reepjes snel om en om bruin van buiten en gaar van binnen.

De salade met de dressing mengen en over de borden verdelen. De reepjes en de gebakken paddenstoelen erover verdelen. Garneren met de eetbare bloemen en Parmezaanse kaas. Direct serveren.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.