Kalfsvleesreepjes, gewokt met dadels
Ingrediƫnten
- 500 gram kalfsvleesreepjes
- 2 eetlepels olijfolie
- zout naar smaak
- peper uit de molen
- 2 eetlepels honing
- 1 sinaasappel alleen sap
- 1 sinaasappel in partjes
- 2 stukjes aubergine in grove stukjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 8 dadels in stukjes gesneden
- 300 gram couscous
- 3 deciliter groentebouillon
- 1 citroen geraspte schil en sap
- 4 bosui gesneden in ringetjes
Bereidingswijze
Haal de reepjes vlees uit de koelkast en laat even op kamer temperatuur komen. Doe de couscous in een grote kom, voeg de kokende groentebouillon toe en laat even staan totdat de bouillon helemaal is opgenomen. Verwarm een koekenpan met dikke bodem, matige temperatuur, voeg 4 eetl olijfolie toe. Bak hierin de aubergine, voeg op het laatst zout toe en de gesneden dadels.
Bak nu de reepjes kalfsvlees in 2 eetl olijfolie in een koekenpan met dikke bodem op matige temperatuur ca 3 min. Schep het vlees uit de pan op een warm bord en zet de pan terug op het vuur. Voeg de honing toe en laat dit een beetje kleuren blus af met het sinaasappelsap. Doe het vlees terug in de pan, voeg zout en peper toe en ook de sinaasappel partjes, meng voorzichtig.
Maak de geweekte couscous los met een vork, meng met het citroensap de geraspte schil en de bosui. Verdeel over 4 warme borden, leg op de couscous de gebakken aubergine en de dadels. Verdeel de kalfsvleesreepjes over de borden, garneer met de sinaasappelpartjes en evt wat blaadjes verse koriander of platte peterselie.