Dikke lende, op serehspies met pindasaus

4
30 - 60 minuten
kalfs dikke lende
*
BBQ-en

Ingrediënten:

  • 600 gr kalfs dikke lende
  • 8 stengels sereh
  • 2 paksoi
  • half ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 100 gr pindakaas
  • 2 dl cocosmelk
  • 25 gr geraspte gember
  • sap van 1 citroen
  • 1 rode peper zonder zaadjes fijngesneden
  • gebakken uitjes
  • geroosterde sesamzaadjes
  • witte rijst
  • peper/ zout naar smaak
  • rijstolie

Bereidingswijze

Snij het vlees in grote dobbelstenen en steek een mesje door elk stuk. Pel de buitenste 2 lagen van de sereh stengels en rijg het vlees er aan. Verhit 2 lepels rijstolie in een kleine pan, fruit de peper, uitjes en knoflook al roerend 2 minuten, voeg de gember en cocosmelk toe en breng tot ca 80°C en laat 10 minuten trekken. Roer met een garde de pindakaas door en breng op smaak met zout en wat citroensap.

Gril de spiezen in de kamado van 200°C voor 10 minuten , draai af en toe, en breng op smaak met peper en zout. Bereid de witte rijst zoals aangegeven op de verpakking. Was de paksoi en halveer, gril in de kamado voor ca 8 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Leg de spiezen op een bord met de paksoi, lepel er de saus overheen en bestrooi met gebakken uitjes en sesamzaadjes. Voeg daarna de witte rijst toe.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.