Zwezerik met aardappelpuree

4
30 - 60 minuten
kalfshartzwezerik
***
bakken
Culinaire Saisonnier

Ingrediƫnten

  • 4 porties Ć  120 gram kalfshartzwezerik
  • 2 centiliter sojasaus
  • boter
  • 12 bosuitjes
  • roze bessen
  • poeder van aubergine
  • bieslook
  • Voor de aardappelpuree:
  • 200 gram Ratte du Touquet aardappelen
  • 80 gram boter
  • 80 gram melk
  • 2 gaspatronen

Bereidingswijze

Kook voor de puree de geschilde aardappelen gaar, stoom droog en mix glad met de boter en de melk in de thermoblender. Kruid met peper en zout, giet in een siphon en draai er 2 patronen op. Houd de siphon au bain-marie op temperatuur.

Snijd 4 bosuitjes in dunne schuine plakjes en bak de rest op de plancha. Bak de geblancheerde, schoongemaakte en gekruide zwezerik in een anti-kleefpan goudbruin en gaar en blus af met de sojasaus.

Dresseer de zwezerik met de bosui en de warme aardappelpuree op het bord en werk af met de bieslook, de roze bessen en het auberginepoeder.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.