Anti-Aging-Booster: Exotische Bowl met entrecote, wilde rijst en drakenvruchten

4
30 - 60 minuten
entrecotes
*
stoven
626

Ingrediënten:

  • 4 stuks entrecotes
  • 200 g wilde rijst
  • 550 ml groentebouillon
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snuifje komijn
  • Lente-uien
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 theelepel sesamzaad
  • Pitahaya's (drakenvruchten)
  • zout
  • Peper van de molen

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels pindaolie
  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • Peper van de molen

Voedingswaarden

40
30
49

Bereidingswijze

Leg de wilde rijst in een fijne zeef en was het onder stromend water. Leg de gewassen wilde rijst in een pot, bedek het met koud water en laat het een nachtje weken. Laat de wilde rijst voor het koken uitlekken. Verwarm de bouillon, voeg de wilde rijst toe, zout indien nodig en laat het op laag vuur ongeveer 40 minuten opzwellen. In de tussentijd de oven voorverwarmen tot 80°C. Snijd de kalfsentrecote in reepjes. Meng paprikapoeder en komijn en breng de reepjes kalfsvlees op smaak. Dek af en laat ongeveer 10 minuten staan.

Was en droog de lente-uitjes en snijd ze in ringen. Uien en knoflook schillen. Snijd de ui in dunne ringen. Knoflook in dunne plakjes snijden. Rooster de sesamzaadjes in een gecoate pan tot ze goudbruin zijn. Snijd de uiteinden van de drakenvrucht af en schil de vrucht. Halveer het vruchtvlees van de drakenvrucht en snijd ze in plakjes. Meng voor de dressing pindakaasolie en sojasaus en voeg knof-lookschijfjes toe.

Stoof de kalfsvleesreepjes rondom in geklaarde boter en laat ze nog ongeveer 10 minuten in de oven koken. Na het koken in aluminiumfolie wikkelen en ongeveer vijf minuten op een warme plaats laten staan.

Verdeel de gekookte wilde rijst over vier kommen. Schik er kalfsvleesreepjes, lente-uien, uienringen en plakken drakenvrucht decoratief op. Verdeel de dressing erover en bestrooi deze met geroosterde sesamzaadjes. Onmiddellijk opdienen.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.