4
Entrecote met wokgroenten
0 - 30 minuten
entrecote
*
bakken
386
Ingrediënten:
- 4 180 g per stuk entrecote
- boter
- Zout
- Peper van de molen
Voor de wokgroenten:
- 1 rode paprika, in reepjes
- 4 wortelen, in plakjes
- 1/2 spitskool, in reepjes
- 100 g peultjes, in ruiten
- 1 bosje bosuien, in stukjes
- 2 rode uien, geschild in 8 stukjes
- 1 knoflookteen ,geschild, in plakjes
- 1 theelepel sesamzaad, geroosterd
- 2 eetlepels pindaolie
- 4 eetlepels lichte sojasaus
Voedingswaarden
11
23
33
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. De entrecote in boter aan beide zijden bruin bakken in een ovenbestendige pan op middematig vuur en daarna in de pan in de oven plaatsen voor ca 8 minuten. Haal de entrecotes uit de oven en wikkel in aluminiumfolie en laat het vijf minuten rusten.
Voor de wokgroente: verhit wat olie in een wok. Bak eerst de wortel en ui aan. Voeg vervolgens de resterende groenten toe en bak het in ongeveer acht minuten beetgaar. Breng het op smaak met sojasaus en serveer op voorverwarmde borden samen met de entrecote.
Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en serveer direct.