Schnitzel met asperges en hollandaisesaus
Voor de schnitzel:
- 4 stuks (van 200 g per stuk) kalfsschnitzels
- Peper van de molen
- Zout
- Meel
- Zonnebloemolie om te bakken
- 1 eetlepel boter
Voor de asperges:
- 500 g witte asperges
- 300 g groene asperges
- Zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 plakje organische citroen
Voedingswaarden
Bereidingswijze
Dep de kalfsschnitzels droog. Peper en zout de schnitzels aan beide zijden en draai ze om in bloem. Klop het overtollige meel goed af. Verhit de olie in een pan. Voeg boter toe aan de hete olie en bak de kalfsschnitzels aan beide zijden ongeveer vier minuten op matig vuur. Na het bakken, op smaak brengen en direct opdienen.
Schil de witte asperges. Schil de groene asperges alleen aan de onderkant. Snijd een centimeter van elk asperge-uiteinde af. Breng ge-zouten water met suiker en een schijfje citroen aan de kook en kook de asperges op matig vuur gedurende ongeveer vijf minuten. Voeg nu de groene aspergesperen toe en kook de asperges nog tien minuten. Haal ze dan uit de pan, laat ze een beetje uitlekken en serveer ze meteen.
Tip: Als saus past een saus hollandaise.