Kalfspoot, little gem, kalfsjus, broodcroutons

4
> 60 minuten
kalfspoot
***
koken
Culinaire Saisonnier

Ingrediƫnten:

  • 1 stuk kalfspoot
  • 1 little gem
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 2 stengels selderij
  • 1 meiknol
  • 2 st laurieblad
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 kruidnagels
  • boter
  • olijfolie
  • gereduceerde kalfsjus
  • broodcroutons

Bereidingswijze

Blancheer de kalfspoot en spoel onder de kraan goed af. Leg in een pan met het garnituur, kruid met zout en zet onder met water. Laat 8 uur op zacht vuur koken.

Verwijder de botten en snijd de groenteĀ­garnituur in brunoise. Meng met het vlees en breng op smaak. Blancheer de little gemblaadjes 1 minuut in gezouten kokend water. Schrik meteen in ijswater en dep droog. Bedek een kommetje met filmfolie. Bekleed met de little gemblaadjes. Vul met het kalfspootmengsel en sluit goed af. Laat 1 nacht in de koeling opstijven.

Verwarm de blinde vink voorzichtig in wat olijfolie en boter onder voortdurend arroseren. Dresseer op bord en lepel de saus rondom. Garneer met de broodcroutons.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.