American BBQ-steaks met fetagrillgroenten en knoflookbrood
Ingrediënten:
- 8 stuks, uit de dikke lende (elk 2,5 cm dik) kalfssteaks
Voor de marinade:
- 300 ml bier (alcoholvrij bier als alternatief)
- 4 el donkere bietenstroop
- 6 el Worcestersaus
- 1 snufje bruine suiker
- 1 tl tabasco
- 6 el ketchup
- 6 el curry-ketchup
- 1 tl currypoeder
Voor de fetagrillgroenten en het knoflookbrood:
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 12 kerstomaten
- 8 grote bruine champignons
- 16 zwarte olijven
- 1 stoofajuin
- 2 schijven feta
- Olijfolie
- Provençaalse kruiden
- Zout
- Peper
- 4 kleine aluminium grillschalen
Voor het knoflookbrood:
- 1 groot ciabattabrood
- Knoflookboter
Voedingswaarden
Bereidingswijze
Alle ingrediënten voor de marinade in een pan bij een matige temperatuur kort aan de kook brengen, wat indikken. Als de marinade te dik wordt, eventueel wat water bijvoegen. De marinade in een vlakke schotel gieten en de steaks erin leggen, ongeveer 2-4 uur marineren.
De steaks uit de marinade nemen, wat van de marinade afvegen. De rest later als dip opdienen. De steaks op de grill aan elke zijde ca. 6-7 minuten grillen.
De groenten schoonmaken en in middelgrote blokjes snijden. Over de aluminium grillschalen verdelen en de feta erover verkruimelen. Met olijfolie bedruppelen en krachtig kruiden.
De grillschalen eerst enkele minuten in het midden van de grill leggen, daarna naar de rand schuiven en de steaks bereiden. De kaas moet wat smelten en de groenten moeten zacht zijn.