Zwezerik met kruidensla en kerriemayonaise

4
0 - 30 minuten
kalfszwezerik (keel)
***
koken
Culinaire Saissonier

Ingrediënten

  • 400 gram kalfszwezerik (keel)
  • 4 deciliter water
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 citroen, in schijven gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 1/2 appel (elstar), fijngesneden
  • 1 theelepel garam masala of kerriepoeder
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamzaad, geroosterd
  • 4 toefjes salademengsel (krulsla, rucola, bieslook)

Bereidingswijze

Leg de zwezerik in water met zout zodat het eventuele nog aanwezige bloed eruit kan trekken. Breng schoon water met fijngesneden ui, schijven citroen en zout en peper tegen de kook aan (80-90°C) en gaar hierin de zwezerik in ca. 20 minuten. Laat de zwezerik in het vocht afkoelen en verwijder dan het vet en de vliezen.

Stoof de appel met de garam masala op een laag vuur zachtjes gaar, wrijf het door een fijne zeef en laat het afkoelen. Vermeng het met de mayonaise en breng met gembersiroop op smaak. Vermeng de olijfolie met sojasaus en sesamzaad en breng hiermee het salademengsel op smaak.

Verdeel de salade over 4 borden en schep de kerriemayonaise rondom. Snijd de zwezerik in plakken van 1 cm, bestrooi ze met zout, peper en bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag, bak hierin de plakken zwezerik aan beide kanten lichtbruin en krokant en rangschik ze over de salade.

Lekker met versgebakken stokbrood en een droge witte wijn.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.