Kalfsrollade met bieten en verse mierikswortel

4
> 60 minuten
kalfslende rollade
*
ovengebraad

Ingrediënten:

  • 1 a 800 gr kalfslende rollade
  • 100 gr zilveruitjes of meloesuitjes
  • 12 cherrytomaatjes
  • 2 stengels selderij in staafjes gesneden
  • 1 kg bietjes in diverse kleuren (geel/wit/rood/chioggia)
  • verse mierikswortel
  • zwarte peper uit de molen
  • zeezout

Bereidingswijze

Laat het kalfsvlees een uur op kamertemperatuur komen, verwarm de oven voor op 80°C.

Verhit een bakpan, smelt een klont boter en laat uitbruisen. Braad de rollade rondom aan in een paar minuten tot deze mooi gekleurd is. Doe in een schaal in de oven met de tomaatjes, uitjes en selderij en gaar voor ca 30-45 minuten tot een kern van 58°C. Haal uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat rusten. Maak van het braadvocht een jus.

Schil en snij de bietjes ondertussen in grove parten, en meng in een ovenschaal met wat olijfolie. Als het vlees uit de oven is verwarm deze dan tot 200°C en rooster de bietjes in circa 20-30 minuten gaar en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bietjes over de borden en leg er een plak rollade op, garneer met de uitjes, selderij en tomaatjes en jus, en rasp wat verse mierikswortel over de groenten.

Eet smakelijk!

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.