Kalfsbraadworst met in honing gekaramelliseerde gegrilde groenten
Ingrediënten:
- 4 stuks kalfsbraadworst
- 1 rode ui
- 2 courgettes
- 1 aubergine
- 1 kleine venkelknol
Voor het honingkruidenglazuur:
- 4 el appelsap
- 1 tl citroensap
- 1 tl bruine suiker
- 2 el honing
- 2 el arachideolie
- 4 el ichte sojasaus
- 2 scheutjes tabasco
Plus:
- Zonnebloemolie
- Zout
- Versgemalen peper
Voedingswaarden
Bereidingswijze
Haal de kalfsbraadworst een half uur voor de bereiding uit de koelkast. Ui schillen en in acht partjes verdelen. Groenten in dunne schijfjes snijden.
Voor het glazuur eerst de suiker in het appelsap en citroensap oplossen. Daarna de resterende ingrediënten onderroeren en de voorbereide groenten daarmee rondom bestrijken. Aansluitend 30 minuten afgedekt laten trekken.
Voor het grillen de gemarineerde groenten over ingeoliede aluminium grillschalen verdelen. Grillrooster eveneens dun met olie bestrijken. Kalfsbraadworst in het midden van de grill aan beide kanten laten kleuren. Daarna op de grillroosterrand volledig garen. Ondertussen de grillschalen met de voorbereide groenten over de gloed garen. Af en toe omkeren. Daarbij de bovenkant tijdens het grillen “moppen”, dus met het resterende honingkruidenglazuur bestrijken.
Kalfsbraadworst en groenten op voorverwarmde borden plaatsen. Voor een landelijke uitstraling op houten plankjes opdienen.