Kalfsschnitzel op een salade van glasmie

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzels
*
bakken
700

Ingrediënten:

  • 4 stuks à 180 g kalfsschnitzels
  • Bakboter
  • Zout
  • Versgemalen peper

Voor de salade van glasmie:

  • 300 g glasmie (glasnoedels)
  • 1/2 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1/2 bosje koriander
  • 2 el limoensap
  • 2 el vissaus
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl rietsuiker
  • 50 g cashewnoten

Voedingswaarden

83
11
53

Bereidingswijze

Haal de kalfsschnitzels een half uur voor de bereiding uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Breng ongeveer twee liter water aan de kook en laat de glasmie hier ongeveer vijf minuten in wellen.

Snijd de kalfsschnitzels ondertussen in drie stukken, zodat je twaalf kleine schnitzeltjes krijgt. Rol of sla de schnitzels een beetje plat.

Voor de salade met glasmie was je de courgette en de paprika, dep droog. Snijd de courgette in repen. Halveer de paprika, verwijder de kern en snijd ook in reepjes. Was de koriander, dep droog en pluk de blaadjes ervan af. Los de suiker op in een mengsel van limoensap, vis- en sojasaus.

Rooster de cashewnoten lichtjes in een pan met antiaanbaklaag en hak ze grof. Giet de glasmie af en meng het met de groente, koriander en de saus.

Bak de schnitzels ongeveer twee minuten per kant in de boter. Breng op smaak en leg ze op voorverwarmde borden. Verdeel de salade erover en strooi de gehakte cashewnoten eroverheen. Serveer direct.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.