4
Kalfsschnitzel met zoeteaardappelpartjes en kruidendip
0 - 30 minuten
kalfsschnitzels
*
bakken
521
Ingrediënten:
- 4 stuks kalfsschnitzels
- Bakboter
- 600 g kleine zoete aardappels
Voor de dipsaus:
- 200 g kwark
- 50 g zure room
- 1 tl mosterd
- 2 el verse, gehakte kruiden (bijv. bladpeterselie, bieslook, lavas, citroentijm, melisse, etc.)
- 1/2 tl paprikapoeder
Plus:
- Zonnebloemolie
- Grof zeezout
- Zout
- Versgemalen peper
Voedingswaarden
38
20
46
Bereidingswijze
Haal de kalfsschnitzels een half uur voor de bereiding uit de koelkast.
Snijd de kalfsschnitzels in drie stukken, zodat je twaalf kleine schnitzeltjes krijgt. Rol of sla de schnitzels een beetje plat. Verhit de olie in de friteuse tot ongeveer 180°C. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dip door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Was de zoete aardappel en dep goed droog, snijd in hapklare stukjes. Bak ze in de friteuse tot ze knapperig zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak de schnitzels ongeveer twee minuten per kant in de boter. Breng op smaak en leg ze op voorverwarmde borden. Bestrooi de zoeteaardappelpartjes met grof zeezout en leg ze naast de schnitzels. Serveer direct met de kruidendip. Direct opdienen.