Kalfslende van de winterbarbecue met oester

4
> 60 minuten
kalfslende
***
BBQ-en
Culinaire Saisonnier

Ingrediënten:

  • zeesla
  • krokante knoflookchips
  • zeekraal
  • komkommmerkruid
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Voor de kalfslende:

  • 1 kg kalfslende
  • 150 g suiker
  • 300 g zeezout
  • 10 g gemalen peper
  • 50 g 5 spicepoeder
  • 20 g knoflookpulp

Voor de crème van oester:

  • 5 st fine de claire no 2
  • 50 g eiwit
  • 100 g yoghurt
  • 30 g sushi-azijn
  • 300 g zonnebloemolie
  • peper
  • zout

Voor de radijsachtigen:

  • 50 g suiker
  • 50 g natuurazijn
  • 50 g water
  • 1 st laurierblad
  • 1 st steranijs
  • rammenas
  • rode radijs
  • red meat radijs

Bereidingswijze

Marineer de kalfslende 24 uur in de overige ingrediënten en spoel hem goed schoon. Leg de kalfslende verpakt in aluminiumfolie tussen de afkoelende houtblokken en laat daarin 1 dag rusten.

Bak de lende rondom aan op de winterbarbecue met het aromatische hout en reserveer koel. Snijd dunne plakjes van de kalfslende. Meng alle ingre­diënten voor de crème en blender glad met de staafmixer.

Maak een aromatisch zoetzuur vocht en marineer hierin de dunne plakjes radijs. Snij de rammenas in fijne brunoise en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

Dresseer alle componenten harmonieus op bord.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.