Königsbergse balletjes van kalfsvlees met kappertjessaus en zoute aardappelen

4
0 - 30 minuten
kalfsgehakt, kalfsbouillon
*
koken
449

Ingrediënten:

  • 500 g kalfsgehakt
  • 1 oudbakken broodje, geweekt
  • 1 ui, gehakt
  • 3 ingelegde ansjovisfilets, gehakt
  • Paprikapoeder edelzoet
  • 1 l kalfsbouillon
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 100 ml room
  • 2 el kappertjes
  • 1 el citroensap
  • 1 snufje suiker
  • Zout en witte peper naar smaak

Voedingswaarden

15
29
33

Bereidingswijze

  1. Kalfsgehakt, in stukjes getrokken broodje, ui, ansjovis en kruiden goed kneden en ballen ter grootte van een golfbal vormen.
  2. Kalfsbouillon aan de kook brengen. De kalfsballetjes erin leggen en de hitte verlagen, zodat de vloeistof alleen nog maar suddert. De kalfsballetjes ongeveer 10 minuten gaar laten trekken. Daarna uit de bouillon nemen en afgedekt warm houden.
  3. Voor de saus 400 ml kalfsbouillon uit de pan nemen. De boter in een tweede pan laten smelten. Bloem eroverheen strooien en lichtjes bruineren. Geleidelijk de kalfsbouillon tijdens het roeren bijgieten Laten opkoken tot een romige saus ontstaat. De room en de kappertjes onderroeren. Met citroensap, wat zout, peper en suiker op smaak brengen.
  4. De Königsbergse balletjes met saus over de borden verdelen en met kappertjes gegarneerd opdienen.

Past goed bij zoute aardappelen.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.