Kalfslonghaas van de grill in pitabrood met groenten en Thousand Island saus

4
0 - 30 minuten
kalfslonghaas, uien
*
grillen
509

Ingrediënten:

  • 500 g kalfslonghaas
  • 1 el harissapasta
  • 5 el olijfolie
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 1 felgroene puntpaprika, in reepjes
  • 2 rode uien
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • Zout
  • 4 pitabroodjes
  • 150 ml saus Thousand Island

Voedingswaarden

31
29
31

Bereidingswijze

  1. De kalfslonghaas netjes doorsnijden. Membraan in het midden uitsnijden en het vlees in een ongeveer 3 cm grote blokjes snijden. Harissapasta in 3 el olijfolie roeren, met het vlees mengen, daarna het vlees op spiesen steken.
  2. De grill voorbereiden voor sterke directe hitte. De kalfsvleesspies aan elke kant ongeveer 1 minuut sterk beginnen te grillen, daarna naar de rand van de grill schuiven. Een grillpan direct boven de gloed plaatsen en verwarmen. Resterende olijfolie eroverheen gieten en de groenten daarin ongeveer 4 minuten al dente grillen. Knoflook onderroeren en met wat zout kruiden.
  3. Het pitabrood doorsnijden en op de grill kort verhitten, daarna wat groenten toevoegen. Het vlees van de spiesen trekken en in de pitatasjes verdelen. In elk tasje wat Thousand Island saus doen en alles direct opdienen.
  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.