4
Dunne plakjes kalfslever in paprika-roomsaus met wilde rijst
0 - 30 minuten
kalfslever
*
bakken
450
Ingrediënten:
- 4 plakjes kalfslever
- 250 g gemengde wilde rijst
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 1 rode 1 gele en 1 oranje
- paprika in reepjes
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl kurkuma
- 1 el paprikapoeder, zoet
- 1 el tijmblaadjes
- 250 ml groentebouillon
- 150 ml room
- peper & zout naar smaak
Voedingswaarden
53
20
14
Bereidingswijze
- Snij de kalfslever in hapklare reepjes. Kook de gemengde wilde rijst in sudderend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak terwijl de rijst kookt elke kant van de lever portiegewijs gedurende ongeveer 1 minuut in de hete olie. Haal ze eruit, leg ze aan de kant en doe de uien, knoflook en paprika in de pan.Roerbak ongeveer 3 minuten, voeg dan de tomatenpuree, kruiden en tijm toe. Voeg naar smaak peper en zout toe en laat nog eens 3 minuten verder braden. Glazuur met groentebouillon en laat deze tot de helft open inkoken. Voeg de room toe, doe het deksel erop en laat nog 3 minuten sudderen.
- Doe de stukjes lever weer in de pan en laat ze ongeveer 5 minuten garen. Kruid de kalfslever en paprika in de pan naar smaak en serveer met de gemengde wilde rijst.