Involtini met pesto van wilde knoflook en fetablokjes

4
30 - 60 minuten
kalfsschnitzels
*
smoren
741

Ingrediënten:

  • 4 stuks kalfsschnitzels
  • 200 g feta
  • 1 bosje wilde knoflook (ca. 50 g blaadjes)
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 70 g parmezaan, geraspt
  • 100 ml beste olijfolie
  • 2 sjalotten, in blokjes gesneden
  • 200 g cocktailtomaten, gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml kalfsbouillon
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • peper & zout naar smaak

Voedingswaarden

9
58
47

Bereidingswijze

  1. Klop de schnitzels tot een dikte van ongeveer 3 mm. Verkruimel de feta, spoel de wilde knoflook, maak hem schoon en hak hem grof. Pureer de wilde knoflook, pijnboompitten, parmezaan en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  2. Smeer de helft van de pesto van wilde knoflook op de schnitzels en verdeel de feta erover. Rol op en steek op houten spiesjes. Bak in hete olijfolie tot ze rondom lichtbruin zijn. Voeg de sjalotten en cocktailtomaten toe en bak alles ongeveer 3 minuten. Blus met bouillon, laat 3 minuten open inkoken en voeg dan de gezeefde tomaten toe. Laat met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten stoven. Haal de involtini uit de saus, houd deze warm in de oven en laat de saus krachtig sudderen zonder deksel en breng op smaak.
  3. Verdeel de involtini met de fruitige saus op borden, leg er een kleine beetje van de overgebleven pesto op en serveer met bijvoorbeeld tagliatelle.

 

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.