Kalfslende met korst van garnalen en gekaramelliseerde bosuitjes

4
> 60 minuten
kalfslende
*
ovengebraad

Voor het vlees:

  • 4 plakjes (180 g per stuk; 3 cm dik) kalfslende
  • 50 g gerookte pancetta
  • 5 gepelde garnalen (klaar om te koken)
  • 60 g kippenborstfilet
  • zout
  • 100 g koude room
  • 4 takjes oregano
  • 1 scheutje limoensap
  • versgemalen witte peper
  • 2 el olijfolie

Voor de gekaramelliseerde bosuitjes:

  • 3 bosjes bosuien
  • 50 g boter
  • 1 tl poedersuiker
  • 50 ml groentebouillon
  • zout
  • vers gemalen witte peper

Bereidingswijze

Spoel het vlees af en dep het droog. Snij het spek in kleine blokjes. Verhit een koekenpan op matig vuur en bak het spek tot het knapperig is. Laat het spek op keukenpapier uitlekken. Was de garnalen, dep ze droog en snijd ze in zeer kleine blokjes (ongeveer ½ cm). Leg de garnalen in een kom.

Spoel de kippenborst af, dep hem droog en snijd hem in kleine stukjes. Pureer met een beetje zout en de room en voeg met het spek bij de garnalenblokjes. Spoel de oreganotakjes af, schud ze droog, pluk de bladeren en hak ze fijn. Roer het limoensap erdoor. Breng de vulling op smaak met peper en zout en meng goed.

Zet de oven op boven/onderwarmte Kruid het vlees met peper en zout en ca. 1 cm dik op de vulling smeren. Bak eerst in een koekenpan met hete olijfolie gedurende 1 minuut aan de korstzijde. Draai en bak opnieuw gedurende 1 minuut. Leg de plakjes kalfsvlees op het geoliede rooster van de oven en laat ze in ca. 45 minuten garen. Maak de bosuitjes schoon, verwijder het groen. Was de rest, snijd in stukjes en bak in een pan met boter. Bestrooi met poedersuiker, karamelliseer lichtjes en blus met de bouillon. Laat verder stoven tot de vloeistof verdampt is. Breng op smaak met peper en zout. Schik de plakjes kalfsvlees met de gekaramelliseerde bosuitjes om te serveren. 

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.