4
Boeuf Stroganoff met spätzle en groene salade
30 - 60 minuten
kalfshaas (schoudergebraad/schouderfilet)
*
bakken
362
Voor de Boeuf Stroganoff:
- 3 el tarwebloem
- 600 g kalfshaas (schoudergebraad/schouderfilet)
- plantaardige kookroom
- 4 sjalotten, in reepjes gesneden
- 150 g crème fraîche
- 100 ml kalfsbouillon
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl Dijon-mosterd
- 1 el tomatenpuree
- zout
- peper
Voor de spätzle en salade:
- 1 krop tuinsla
- 2 sjalotten, in fijne blokjes gesneden
- sap van 1 limoen
- witte balsamico
- basilicumolie
- zout
- peper
- 500 g spätzle
- 50 gr boter
Voedingswaarden
19
8
34
Bereidingswijze
Leg de bloem op een groot bord. Snijd het vlees in fijne reepjes en wentel door de bloem. Verhit de plantaardige room in een koekenpan op matig vuur en bak de sjalotten.|
Verhoog de temperatuur lichtjes en voeg het vlees toe. Bak ongeveer 5 minuten aan alle kanten, het vlees moet van binnen nog altijd lichtroze zijn. Voeg de overige ingrediënten toe, breng op smaak en verwarm alles opnieuw al roerend.
Maak de sla schoon en versnipper. Meng de sjalotten, limoensap, balsamico, basilicumolie, peper en zout om een marinade te maken en doe in de salade.
Kook de spätzle in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg in een schotel en doe de boter eronder.