Kalfsribeye met een couscous salade van granaatappel, feta & munt

4
0 - 30 minuten
kalfsribeye
*
bakken
Vicky van Dijk

Ingrediƫnten:

  • 2 stuks kalfsribeye
  • 150 g volkoren couscous
  • 150 ml groentebouillon
  • 1 tomaat
  • 1 lente-ui
  • handje muntblaadjes
  • flinke hand veldsla
  • 70 g feta
  • 70 g granaatappelpitjes
  • 1 citroen
  • peper & zout

Bereidingswijze

Haal de kalfsribeye een half uur van te voren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. En leg alvast een stuk aluminiumfolie klaar waar je de kalfsoesters straks in kunt wikkelen.

Snijd de tomaat in blokjes, lente-ui in dunne reepjes en de muntblaadjes alvast fijn. Zet aan de kant tot gebruik. Verwarm de bouillon in een pan tot het kookpunt. Zodra deze kookt zet je het vuur uit en voeg je de couscous er aan toe. Roer even door elkaar en sluit de pan af met een deksel. Laat de couscous nu 5 min. wellen.

Zet een pan op het vuur. Smelt een flinke klont bakboter in de pan en zorg dat de pan goed warm is. Bak hierin vervolgens in 1 minuut op hoog vuur de kalfsribeye aan beide kanten mooi goudbruin. Zet vervolgens het vuur lager en bak de kalfsribeye nog eens 3 minuten. Keer de kalfsribeye regelmatig om. Haal ze hierna uit de pan en wikkel ze vervolgens goed in aluminiumfolie. Laat de kalfsoesters een paar minuten rusten.

Mix voor de couscous salade de gewelde couscous, tomaat, lente-ui, munt & veldsla door elkaar. Verkruimel de feta en meng deze samen met de granaatappelpitjes door de salade. Breng de salade op smaak met het sap van 1 citroen en wat peper & zout.

Serveer de couscous op borden en leg hier bovenop de in plakjes gesneden kalfsribeye.

Bron: Vicky van Dijk

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.