Kalfssukade in een Aziatisch jasje voor Pasen

4
> 60 minuten
kalfssukade
*
stoven
Marigoldtwelve

Voor de kalfssukade:

  • 750 g kalfssukade
  • 4 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels citroengras
  • 2 lente ui
  • 200 g boemboe voor rendang
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 4 el rijstolie of olijfolie

Voor de rijst:

  • 2 koffiekopjes pandan rijst
  • Scheutje havermelk
  • 50 gram suiker
  • 100 ml water
  • Vanillestokje

Bijgerechtjes:

  • Komkommer
  • Gele paprika
  • Oranje paprika
  • 2 eieren
  • een paar blaadjes basilicum
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Stoofpan

Bereidingswijze

Recept Kalfssukade:

  1. Haal de kalfssukade uit de koelkast en bestrooi beide kanten met peper en zout. Laat dit even goed in trekken. Wil je dat het zout en de peper nog beter in het vlees trekt? Zorg er dan voor dat je dit een avond van te voren doet. Dek het vlees goed af in de koelkast.
  2. Snijd de kalfssukade in mooie kleine stukjes van ongeveer 2 centimeter.
  3. Verhit de helft van de rijstolie/olijfolie in de stoofpan en bak het vlees in ongeveer 5 minuten bruin.
  4. Leg het vlees op een schaal en laat het even rusten.
  5. Snijd de knoflook en de uien fijn en halveer de citroengras stengels in de lengte.
  6. Verhit de rest van de rijstolie/olijfolie in de pan en fruit nu de knoflook en de uien. Zorg ervoor dat de uien mooi glazig worden.
  7. Voeg de boemboe voor rendang toe en meng het goed met de knoflook en de uien.
  8. Nu is het tijd om het vlees toe te voegen samen met de citroengras stengels, het water en de kokosmelk. Breng dit aan de kook en houdt het goed in de gaten. Wanneer het kookt zet je het vuur weer lager en stoof je het geheel met de deksel op de pan in zo’n 1,5 uur.
  9. Maak ondertussen de crème van de pandanrijst. Het recept staat hieronder.
  10. Kook ondertussen de eieren zo’n ongeveer 9 minuten in een pan met gekookt water. Laat het afkoelen en pel de schil eraf. Snijd de eieren in plakjes en voeg deze toe bij het opmaken van het bord.
  11. Verwijder nu de citroengras stengels uit de pan.
  12. Serveer het vlees samen met de crème van de pandanrijst en de plakjes eieren op een mooi bord.
  13. Versier het met verschillende soorten koude groenten. Bijvoorbeeld komkommer en paprika’s. Maak het af met wat blaadjes basilicum en een beetje olijfolie.

Tip: Maak dit gerecht een dag van te voren zodat de smaken nog beter intrekken.

Recept Crème van Pandan rijst:

  1. Kook genoeg water in een pan met een snufje zout.
  2. Voeg 2 koffiekopjes rijst toe aan de pan en gaar de rijst.
  3. Giet de pan rustig af en zorg ervoor dat de rijst nog warm blijft.
  4. Voeg nu een scheutje havermelk toe en wat vanille uit een vanillestokje.
  5. Maak ondertussen wat suikersiroop door 100 ml te mengen met 50 gram suiker in een maatbeker en voeg toe aan de rijst.
  6. Roer het geheel goed door tot een mooie gladde crème. Mocht dit niet goed lukken, gebruik dan een staafmixer. Laat het goed afkoelen.

Eet smakelijk!

Bron: Marigoldtwelve

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.