Kalfsschnitzels met champignons

4
30 - 60 minuten
kalfsschnitzel
*
ovengebraad
509

Ingrediënten:

  • 500 g kalfsschnitzel
  • 2 eetlepels geklaarde boter
  • 250 ml room
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • 40 g Provolone dolce, geraspt
  • 30 g Gorgonzola, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g champignons, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • zout en peper naar smaak
  • 4 takjes verse tijm om te garneren

Voedingswaarden

3
39
37

Bereidingswijze

Haal het vlees op tijd uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Snijd het kalfsvlees in reepjes. Verwarm de oven voor op 100°C boven/onderwarmte.

Verhit geklaarde boter op een hoog vuur en schroei het vlees hierin goed dicht, maar het moet van binnen nog rosé zijn. Neem uit de pan en houd warm, afgedekt, in een ovenvaste schaal in de oven. 

Klop de room met alle kazen. Verhit de overgebleven olie in de pan en roer om de kaas erin te laten smelten. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit olijfolie in een tweede pan. Bak hierin de champignons gedurende 3 minuten, tot ze beginnen te kleuren. Zet het vuur lager en voeg knoflook met kruiden toe. Voeg zout en peper toe en bak nog 2 minuten.

Voeg het vlees toe aan de saus, laat het niet koken. Serveer de kalfskoteletten in de kaassaus met de champignons en gegarneerd met verse tijm. Serveer bijvoorbeeld met groene noedels.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.