Kalfsnekbiefstuk met rode uien-chutney en grillgroenten
Voor de steaks:
- 4 ca. 125 g per stuk kalfsnekbiefstukken
- 1 biologische citroen (sap en geraspte schil)
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 5 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
Voor de chutney:
- 400 g rode uien, gesnipperd
- 1 eetlepel olijfolie
- 80 g bruine suiker
- 50 ml rode wijn
- 50 ml aceto balsamico
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- zout en peper naar smaak
Voedingswaarden
Bereidingswijze
Meng citroenrasp en -sap met ahornsiroop, knoflook, tijm en olijfolie. Leg de biefstukken erin en marineer ze een nacht in de koelkast.
Haal het vlees tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Fruit voor de chutney de uien in hete olijfolie gedurende ongeveer 7 minuten. Voeg de suiker, wijn en azijn toe en laat het geheel met het deksel op de pan ongeveer 15 minuten sudderen. Neem het deksel eraf en laat het nog 15 minuten al roerend doorkoken. Roer ten slotte de tijm erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Dep de marinade af en gril de biefstukken op een hete grill of grillpan tot ze heet zijn, ongeveer 4 minuten aan beide kanten. Haal dan van het vuur en laat 3 minuten rusten. Zout en peper en serveer samen met wat chutney en kleurrijke groentespiesjes.