Stoofpotje met kalfssukade en pompoen

4
> 60 minuten
kalfssukade
*
bakken
Mayke | FOCUS & CLICK

Ingrediƫnten:

  • 1 kg kalfssukade
  • Hokkaido pompoen
  • Klein flesje rode wijn (250 ml)
  • Blik gepelde tomaten
  • 140 gram tomatenpuree
  • 250 gram uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram zilveruitjes
  • 200 gram gedroogde pruimen
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 runderbouillonblokje
  • 4 eetlepels stoofvleeskruiden
  • 2 eetlepels bloem

Bereidingswijze

Hak de pompoen doormidden, lepel de pitten er uit en snij hem in stukken van ongeveer 3 centimeter. De schil kan er omheen blijven. 
Snij ook alvast de uien in ringen en de tenen knoflook fijn. Pak nu de kalfssukade erbij en snij hiervan mooie stukjes van ongeveer 3 centimeter. Strooi er daarna 2 eetlepels bloem overheen en meng tot het mooi om het vlees heen zit.

Zet nu een grote braadpan op het vuur en doe hier wat olijfolie in. Zorg dat de pan goed heet is voordat je het vlees er in doet. Pan heet? Bak nu het vlees aan voor ongeveer 5 min. Haal daarna uit de pan en zet apart. Doe opnieuw olijfolie in de pan en doe hier de gesneden uien, knoflook, tomatenpuree en pompoenblokjes bij. Bak voor 5 minuten en blus af met de rode wijn.

Voeg nu de gepelde tomaten toe aan de pan. Vul daarna het blik van de gepelde tomaten met water en voeg dit ook toe aan de pan. De kalfssukade kan nu ook terug in de pan. Laat de kalfssukade voor 1,5 uur stoven met de deksel op de pan en laag vuur. Roer tussendoor een paar keer door de pan.

Voeg na 1,5 uur de pruimen, kastanjechampignons en zilveruitjes toe en laat nog een half uurtje stoven. 

Lekker te serveren met verse friet of aardappelpuree. 

Eet smakelijk!

Bron: Mayke FOCUS & CLICK

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.