Kalfstonggyoza met dashibouillon

4
> 60 minuten
kalfstong
***
bakken
Culinaire Saisonnier

Ingrediƫnten:

  • gyozavelletjes
  • Sakura Cress

Voor de kalfstong:

  • 500 g kalfstong
  • bouquet garni
  • zout
  • peper
  • 2 sjalotten
  • 1 tl vadouvan

Voor de dashibouillon:

  • 80 g kombu
  • 100 g katsuobushi
  • 10 g gember
  • 1 st citroengras
  • 2 st kaffirblad
  • 1 lente-ui
  • 1 g xantana
  • water

Bereidingswijze

Kook de kalfstong gedurende 1,5 uur met bouquet garni en haal uit het water. Pel meteen het velletje van de tong, snijd in stukjes en breng op smaak met zout, peper, sjalot en vadouvan. Vul gyozaĀ­velletjes met het vlees, vouw ze naar wens en frituur ongeveer 2 minuten.

Kook kombu in water met gember, citroengras en kaffirblad. Haal de kombu uit het vocht, voeg katsuobushi toe en laat 3 minuten in het water. 

Zeef het geheel door een fijne zeef en bind met xantana. 

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.