Kalfspeeseind met rijst en groene erwten in bouillon

4
> 60 minuten
kalfspeeseind
*
bakken stoven

Ingrediënten:

  • 1 stuk kalfspeeseind
  • 1 wortel in stukjes gesneden
  • 1 grote ui in stukjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes
  • 2 tenen knoflook gesneden
  • 2 preien gewassen en gesneden
  • 5 kruidnagels
  • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 3 dl water
  • 200 gr gekookte witte rijst
  • 100 gr verse groene erwten
  • 100 gr verse maïskorrels
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Haal de peeseind een uur voor de bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Bak het vlees 5-6 minuten bruin in de boter. Voeg water, wortel, ui, bleekselderij, prei en de kruiden toe en dek de pan af met een deksel. Laat ongeveer 2,5-3 uur sudderen tot het vlees zacht is. (Keer het vlees tussendoor een paar keer om). Haal het vlees uit de pan en zeef de bouillon. Laat tot ongeveer 1 dl inkoken en breng op smaak.

Kook de erwten en maïskorrels in ongeveer 6-8 minuten gaar.

Snijd het vlees in porties, bak tot het een knapperig korstje heeft en breng het op smaak.

Warm de rijst op en breng op smaak met peper en zout. Doe het in een kom en leg het vlees erop, serveer met de bouillon, maïskorrels en groene erwten.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.