Zachtgebraden kalfswangen met 3 soorten selderij

4
> 60 minuten
kalfswang
*
smoren

Ingrediƫnten

  • 800 gram kalfswang, zonder vliezen en vet
  • 1 eetlepel boter
  • 2 teentjes knoflook, in de schil
  • 100 gram knolselderij, in blokjes gesneden
  • 100 gram bleekselderij, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel selderijgroen, fijngehakt
  • 1/2 deciliter droge witte wijn
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Bestrooi de kalfswangen met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en kleur hierin de kalfswangen en de teentjes knoflook.

Blus af met de witte wijn en braad het geheel, met een deksel schuin op de pan en de kalfswangen regelmatig omkerend, op een laag vuur zachtjes gaar.

Voeg, als de kalfswangen bijna gaar zijn, de knol- en bleekselderij toe en laat dit meegaren. Voeg op het laatste moment het fijngehakte selderijgroen toe en breng met zout en peper op smaak.

Lekker met puree van aardappel en knolselderij.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.