Kotelet met mosterdsaus

4
0 - 30 minuten
kalfskotelet
*
bakken

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfskotelet
  • 1 eetlepel boter
  • 1 deciliter Spaanse saus (sauce espagnole) pakje of juspoeder gebonden met maïzena
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • 1 eetlepel grove boerenmosterd
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de koteletten om en om mooi bruin en nèt gaar van binnen. Neem de koteletten uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm.

Maak de Spaanse saus volgens de omschrijving op de verpakking, voeg droge witte wijn en room toe en laat het geheel zachtjes tot 2/3 inkoken. Voeg de mosterd toe, laat nog 1 minuut doorkoken en breng met zout en peper op smaak.

Serveer de saus apart. Lekker met gebakken krielaardappeltjes en bladspinazie.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.