Kalfsmedaillons met walnootkorst geserveerd met risotto met eekhoorntjesbrood

4
30 - 60 minuten
kalfsmedaillons
*
bakken
668

Ingrediënten:

  • 8 (à ca. 80 g) van de kalfshaas kalfsmedaillons
  • 75 g walnoten, grof gehakt
  • 4 el peterselie, gehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 140 g boter
  • 2 el paneermeel
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper
  • 2 el bakboter
  • 100 ml witte wijn (alternatief 100 ml extra kalfsfond)
  • 200 ml kalfsfond
  • 1 el geknede boter

Voedingswaarden

9
50
43

Bereidingswijze

De kalfsmedaillons op tijd uit de koelkast halen zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. De walnoten met 2 eetlepels peterselie, knoflook, 75 g boter, broodkruim en Parmezaanse kaas kneden. Met zout en peper naar wens op smaak brengen. Tot een rol vormen en tot aan het verdere gebruik koel zetten. 

De ovengrill voorverwarmen. Een bakblik met bakpapier bekleden. Bakboter in een pan op hoog vuur verhitten en de kalfsmedaillons aan beide zijden snel aanbraden. Op het bakblik plaatsen, de walnotenrol in plakjes snijden en over de medaillons verdelen. Ca. 7 minuten gratineren, tot een mooie korst is verkregen. 

Zodra de medaillons in de oven zijn, het braadvocht met witte wijn (of kalfsfond) afblussen en op hoog vuur tot de helft laten inkoken. De resterende kalfsfond erbij doen. Opnieuw voor de helft laten inkoken. Met geknede boter binden en met zout en peper naar wens op smaak brengen.

De gegratineerde kalfsmedaillons samen met een beetje saus op borden verdelen en bestrooien met de resterende peterselie. Daarbij bijvoorbeeld risotto met eekhoorntjesbrood serveren.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.