Kalfsgoulash op z'n Hongaars

4
> 60 minuten
kalfshalsbroodje of kalfsbloemstuk
*
stoven

Ingrediƫnten

  • 500 gram kalfsgoulashvlees
  • 1 eetlepel boter
  • 50 gram ontbijtspek, in blokjes van 5 mm gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 ontvelde tomaat, fijngesneden
  • 2 eetlepels zoete paprikapoeder
  • 1 deciliter vleesbouillon
  • komijnzaad, gemalen
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het ontbijtspek. Voeg het kalfsgoulashvlees en de ui toe, bak alles mooi bruin en breng met zout en peper op smaak. Voeg de tomatenpuree toe en fruit dit even zonder te kleuren. Voeg vleesbouillon, fijngesneden tomaat, paprikapoeder, knoflook en gemalen komijnzaad toe.

Vermeng alles met elkaar en stoof het geheel in ca. 90 minuten, onder gesloten deksel, zachtjes gaar.

Lekker met witte rijst en groene boontjes.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.