Kotelet met gruyère en mosterd

4
0 - 30 minuten
kalfskotelet
*
bakken

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfskotelet
  • 1 eetlepel boter
  • 300 gram geraspte gruyère kaas
  • 4 eetlepels Dyon mosterd
  • 1/8 crème fraîche
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • 4 eetlepels calvados (appelbrandewijn)
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de koteletten om en om mooi bruin en nog iets rosé van binnen. Neem de koteletten uit de pan en bestrooi ze met zout en versgemalen peper.

Bedek de koteletten met mosterd, gruyère kaas en crème fraîche en gratineer ze in de oven of onder de grill. Giet de calvados en room in de resterende bakboter, kook het tot 2/3 in, giet het door een fijne zeef en daarna over de koteletten.

Lekker met dikke frieten en gestoofde in ham omwikkelde witlof.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.