Lende met gember en shii-take uit de braadzak

4
30 - 60 minuten
kalfs dunne lende
*
ovengebraad

Ingrediënten

  • 800 gram, gevliesd en ontvet kalfs dunne lende
  • 1 middelgrote ui, in repen van 4 cm gesneden
  • 200 gram shii-take, in plakjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, in de schil
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1 rode Spaanse peper, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse gemberwortel, in dunne plakjes gesneden
  • zout en versgemalen peper
  • braadzak

Bereidingswijze

De gesneden ui, shii-take en de knoflookteentjes in de braadzak leggen en bestrooien met zout en peper. De zoete ketjap met Spaanse peper en wat zout vermengen, de lende met dit mengsel inwrijven, op de uien, knoflook en shii-take in de braadzak leggen en bedekken met de gesneden gemberwortel.

De braadzak met een binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken. De schaal in een voorverwarmde oven van 225°C plaatsen en de kalfslende in ca. 45 minuten garen (de lende moet nog nèt rosé zijn).

De lende uit de braadzak nemen, afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten laten “rusten”. Snijd de lende met een scherp, niet gekarteld mes in niet te dikke plakken en serveer deze met de uien, shii-take en het braadvocht uit de braadzak.

Lekker met roergebakken paksoi en pandanrijst.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.