Lever op Venetiaanse wijze

4
0 - 30 minuten
kalfslever
*
bakken

Ingrediënten

  • 450 gram, schoongemaakte, in reepjes kalfslever
  • olijfolie
  • 25 gram boter
  • 3 uien
  • 100 gram ontbijtspek
  • 1 rode peper
  • 2 deciliter witte wijn
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 eetlepel salie
  • 200 gram haricots-vert
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Verhit de olie en boter in een grote pan met hoge rand. Fruit de ui en het spek. Roerbak de lever ongeveer 3 minuten tot deze bruin van buiten en nog rosé van binnen is. Bak dan de haricôts-vert en de in ringetjes gesneden peper mee. Voeg de witte wijn toe en kook het geheel even. Kruid naar smaak met zout en peper uit te molen. Voeg dan de verse peterselie en salie toe. Roer dit alles door elkaar. Verdeel de lever met de groenten over 4 borden.

Lekker als voorgerecht met Italiaanse broodsoorten of als lunchgerecht met een pasta.

  • Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.
  • Ik ga akkoord.